Uniunea Europeană a lovit Amazon cu o amendă de 746 milioane de euro! Care este motivul?

Comisia Naţională din Luxemburg pentru protecţia datelor (CNPD) a amendat Amazon Europe, conform unei decizii luate în ziua de 16 iulie.

„Credem că decizia CNPD este lipsită de fundament şi intenţionăm să ne apărăm serios în această chestiune”, a reacționat Amazon, în documentele sale financiare.

GDPR cere companiilor să obţină consimţământul oamenilor înainte de a folosi datele lor personale, altfel se confruntă cu amenzi. În iunie, publicaţia Wall Street Journal anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că firma americană ar putea fi amendată cu peste 425 milioane de dolari din cauza încălcării legislaţiei UE.

Anunțul făcut anterior de fondatorul Amazon

La o zi după ce fondatorul Amazon a călătorit în spaţiu, Blue Origin a vândut bilete pentru următoarele zboruri ale Blue Origin în valoare de 100 de milioane de dolari.

Înainte de zborul efectuat de miliardar, Blue Origin a deschis vânzările de bilete, Jeff Bezos declarând în conferinţa de presă de după zbor că firma se apropie deja de „100 de milioane de dolari în ceea ce priveşte vânzările de bilete”.

De menționat este faptul că, până în prezent nu este încă clar dacă Blue Origin a vândut sau nu bilete înainte de deschiderea oficială de marţi, 20 iulie. Totuși, Bezos susține că cererea a fost foarte ridicată, adăugând că vor fi adăugate mai multe propulsoare pentru un zbor mai eficient.

„Cererea este foarte, foarte ridicată. Vom construi mai multe propulsoare pentru a zbura mai eficient, lucrând între timp la aspectele operaţionale ale companiei”, a declarat cel mai bogat om din lume.

Prețurile rămân însă un mister. Mai exact, nici Bezos, dar nici Blue Origin nu au dezvăluit până în prezent costurile locurilor din interiorul navei, care a călătorit la aproximativ 100 de kilometri deasupra suprafeţei Pământului.