Austria introduce testul PCR obligatoriu pentru cei care se întorc din vacanțele externe. Sunt excluse persoanele vaccinate.

Amenda pentru refuz ar putea depăși 1.400 de euro. Nici copiii nu vor fi exceptați, însă este încă în discuție vârsta de la care vor trebui să facă testul.

Austria introduce testul PCR obligatoriu. Vizați sunt cei care se întorc din țări precum Spania, Olanda și Cipru

Persoanele care se întorc din vacanță din țări precum Spania, Olanda și Cipru trebuie să facă un test obligatoriu de PCR atunci când se întorc în Austria.

Nerespectarea ar putea duce la amenzi mari, iar aeroporturile se pregătesc deja pentru teste.

Pentru cei care se întorc din Spania, Olanda și Cipru, care nu sunt vaccinați, vor exista în curând teste PCR obligatorii pe aeroporturi. Detaliile sunt încă în discuție.

Regulamentul corespunzător este așteptat săptămâna aceasta, testele PCR vor începe apoi în curând, a declarat marți Ministerul Sănătății. În orice caz, aeroporturile se pregătesc deja.

Testul va fi inițial obligatoriu numai pentru repatriați și turiștii care sosesc prin zbor direct din Spania, Cipru sau Olanda și nu sunt fie complet imunizați, fie au un test PCR negativ.

Sunt excluse persoanele complet vaccinate și recuperate cu cel puțin o vaccinare. O doză este suficientă pentru vaccinul Johnson & Johnson.

Cei ce nu pot prezenta un test PCR, ar trebui să îl facă la aeroport. Ar trebui să existe oferte gratuite de testare pentru acest lucru.

Carantină doar în cazul unui rezultat pozitiv

Trebuie să intre în carantină doar dacă rezultatul este pozitiv. Dacă refuză să susțină testul, se vor confrunta cu amenzi de până la 1.450 de euro, scrie ziarulromanesc.at, citând vienna.at.

Vârsta la care copiii trebuie testați este încă în discuție. În Austria, testele sunt, în general, obligatorii de la vârsta de doisprezece ani, iar Consiliul UE a recomandat și teste de la această vârstă. Este foarte posibil ca acest lucru să fie reținut.

La Viena, copiii cu vârsta de șase ani și peste au nevoie de un test de intrare, dar în prezent nu există excepții pentru capitala în ceea ce privește călătoriile de întoarcere.

Guvernul a justificat noul test obligatoriu afirmând că aproximativ o treime din noile infecții pot fi urmărite înapoi la călătorii.

UE recomandă restricții de călătorie dacă o țară are o incidență de 14 zile mai mare de 75 și prevalează varianta Delta.