"Suntem gata să exploatăm oportunităţile de creştere din Europa Centrală şi de Est", a afirmat Federico Ghizzoni în cursul unei prezentări la Londra, adăugând că creştere UniCredit în regiunea CEE va fi auto-finanţată şi se va concentra pe pieţele cheie.
"În următorii cinci ani intenţionăm să deschidem 900 de sucursale în CEE", a informat Ghizzoni, precizând că grupul italian se va concentra pe Turcia (300 de noi sucursale), România (300 de noi sucursale), Ungaria (120) şi alte ţări din regiune (180, în principal în Rusia, Bulgaria şi Serbia).

În Turcia, UniCredit operează prin intermediul Yapi Kredi, un joint venture cu grupul Koc, în timp ce în România controlează Unicredit Tiriac Bank. În prezent, UniCredit se poziţionează printre primii cinci actori de pe piaţă în 11 ţări din Europa Centrală şi de Est, în funcţie de active, sucursale şi cota de piaţă a depozitelor bancare.

În termeni de riscuri, UniCredit crede că situaţia din Ucraina, Kazahstan, România şi Bulgaria trebuie monitorizată cu atenţie.’Situaţia din Ucraina este în continuare fragilă, atât din punct de vedere politic cât şi din punct de vedere economic, chiar dacă se îmbunătăţeşte’, a declarat Federico Ghizzoni.
Kazahstanul se îmbunătăţeşte din punct de vedere macroeconomic chiar dacă bula bancară are nevoie de timp pentru a se calma’, a apreciat Federico Ghizzoni, adăugând că România şi Bulgaria se numără printre ţările care vor trebui urmărite cu atenţie în următoarele luni.

În România, UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil ‘one-stop-shop’ de servicii financiare, de care beneficiază în prezent circa 600.000 clienţi prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizează în România o gamă largă de produse şi servicii specializate prin partenerii săi – UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance şi UniCredit Processes and Administration.
SURSA: Agerpres