Banca a precizat că acest acord îi permite optimizarea modului de alocare a capitalului. 'Acest tip de deal este unul care eliberează capital care să fie reinvestit în noi credite', a informat UniCredit într-un comunicat.

Aceasta este ultima dintr-un şir de tranzacţii încheiate în ultima vreme de băncile italiene care au renunţat la active sau active non-performante. Luna trecută UniCredit a vândut un portofoliu de credite neperformante cu o valoare de aproximativ 950 milioane de euro către fondul de investiţii Cerberus European Investments LLC.

Multe companii au dificultăţi în a obţine credite bancare într-un moment în care îşi cresc investiţiile şi ajută economia să crească.

În România, UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, care numără peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities România, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS). AGERPRES