Vasile Lucuţ, acţionarul majoritar al companiei Unicarm Satu Mare, unul dintre principalii producători şi procesatori de carne din România, a declarat că, în perioada următoare, va mai angaja în jur de 300 de oameni, ca urmare a dezvoltării afacerii.

„Am demarat la timp o investiţie importantă, astfel că, peste aproximativ două luni, vom deschide patru fabrici noi, care vor produce lapte, lapte praf, pâine şi îngheţată. Prin urmare, vom avea nevoie de angajaţi noi care să lucreze în aceste unităţi de producţie”, a precizat Vasile Lucuţ. În 2008, investiţiile companiei, care au depăşit suma de 20 de milioane de euro, au fost direcţionate atât spre dezvoltarea reţelei de magazine proprii, prin proiectul de extindere în toată Transilvania, cât şi în producţie. În prezent, firma deţine 25 de unităţi de vânzare, o mare parte din ele fiind de tip supermarket, în care se comercializează peste 40% din producţia totală a companiei.

Conform estimărilor lui Vasile Lucuţ, în 2008, cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 90 de milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de anul precedent.

În ediţia din 2008 a Top 300 cei mai bogaţi români, editată de revista Capital, Vasile Lucuţ figura cu o avere estimată la 38-41 de milioane de euro, în 2007.