Victorie uriaşă pentru premierul Ungariei, Viktor Orban!

Viktor Orban continuă să conducă partidul Fidesz cu o mână de fier! A fost reales preşedinte la Congresul de duminică

Duminică, 14 noiembrie, a avut loc cel de-al 29-lea Congres al Fidesz. A fost un moment deosebit de important pentru Viktor Orban, care a fost reales în funcţia de preşedinte al formaţiunii politice.

El a primit 1061 de voturi la Congresul de duminică, transmite agenţia MTI.

Cu această ocazie, Viktor Orban a transmis un mesaj deosebit de important pentru întreaga Europă, în contextul tensiunilor ridicate între ţara sa şi Bruxelles.

Ce spune liderul de la Budapesta despre părăsirea UE?

Ungaria nu are de gând să părăsească Uniunea Europeană, ci vrea să o reformeze, este poziţia fermă a liderului de la Budapesta. Viktor Orban a adăugat că ţara sa va rezista tentativelor Bruxelles-ului de a-i eroda suveranitatea, transmite Reuters.

“Nu vrem deloc să părăsim UE, ei nu pot scăpa de noi atât de ușor. Vrem să ne păstrăm suveranitatea și nu vrem să ne aflăm în statele unite ale Europei, în loc de integrare. (…)

După birocraţia comunistă nu vrem noi ordine, de această dată de la Bruxelles. Nu vom renunţa la dreptul de a ne apăra frontierele, de a-i opri pe migranţi…

Insistăm asupra faptului că în Ungaria căsătoria este între un bărbat şi o femeie, că tatăl este un bărbat şi mama este o femeie”, a declarat Viktor Orban la Congresul Fidesz.

Majoritatea conducerii Fidesz, reconfirmată în funcţie

Tot duminică, la Congresul formaţiunii premierul ungar, au fost realeşi ca vicepreşedinţi Gábor Kubatov (1050 de voturi), Szilárd Németh (1025 de voturi) şi Lajos Kósa (1021).

În locul lui Katalin Novák, care îşi părăseşte funcţia în urma ocupării unui post de ministru, a fost ales deputatul PE Kinga Gál, cu 1040 de voturi.

Viktor Orban (58 de ani) se află la putere în Ungaria încă din 2010. Politicianul Fidesz se caracterizează drept apărător al identității culturale a Ungariei împotriva migrației musulmane în Europa și protector al valorilor creștine împotriva liberalismului occidental, scrie HotNews.

Acest lucru i-a câștigat popularitate pe plan intern, în special printre alegătorii de bază Fidesz, dar a adus critici din partea grupurilor de drepturi și a militanților LGBT.