Compania energetică controlată de statul ungar MVM Zrt. și Rusatom Service Rt., filială a corporației ruse de stat pentru energie atomică Rosatom, au înființat o firmă mixtă în Ungaria, sub denumirea European Power Services Zrt., au anunțat, printr-un comunicat, reprezentanții celor două companii.

La firma mixtă nouă înființată, partea ungară și rusă sunt proprietari în mod egal. Potrivit comunicatului, firma mixtă va asigura servicii de reparare și întreținere pe piața europeană în domeniul energiei nucleare, energiei tradiționale, în sectorul energiei regenerabile, în industria petrolului și gazelor, precum și în alte ramuri industriale, potrivit magyarnemzet.hu

O cooperare eficientă

Prin înființarea acestei firme, părțile au dorit să îmbine competențele științifice și de producție ale concernului rus de stat pentru energie atomică Rosatom și competențele de inginerie și de producție ale grupului MVM.

Datorită acestei sinergii, cele două companii vor putea dezvolta o cooperare eficientă în domeniul întreținerii echipamentelor și a obiectivelor energetice, ceea ce creează o nouă posibilitate pentru dezvoltarea afacerii pe piețele europene. În cadrul firmei mixte, partea ungară și rusă sunt proprietari în mod egal. De asemenea, firma European Power Services Zrt își va desfășura activitatea ca parte a grupului MVM.