Turiștii români, atrași de Ungaria

În zilele toride de vară din Cluj, turiștii găsesc răcoare în complexele balneare din Ungaria, deoarece în oraș nu există suficiente zone de agrement. Unul dintre cele mai mari complexe balneare din Europa, situat la doar 80 de km de Oradea, este o atracție majoră pentru turiști.

La doar 80 de kilometri de Oradea, în Ungaria, se află Hajdúszoboszló, una dintre cele mai populare destinații ale acestui an.

Ungaria este lider în Europa în ceea ce privește exploatarea apelor termale.

Astfel, vecinii au dezvoltat pe o suprafață de peste 30 de hectare cel mai mare centru balnear din Europa.

Complexul balnear cuprinde în total 15 piscine, inclusiv bazine private situate la înălțime. Din acestea se poate admira întregul aquapark. Acesta se întinde pe o suprafață echivalentă cu 43 de terenuri de fotbal.

Hajdúszoboszló
SURSA FOTO: stiridecluj.ro

Cât costă să intri la Hajdúszoboszló?

În stațiune, se vorbește limba română mai des decât ne-am aștepta pentru o localitate din Ungaria, atât pe străzi cât și în bazinele complexului.

În această perioadă de început de vacanță, tarifele au fost reduse cu până la 50%.

Accesul în zona de ștrand și băi termale, întinsă pe o suprafață de 30 de hectare, costă aproximativ 10 euro pentru turiști. La cursul valutar din 19 iunie, tariful ar fi de 49.77 lei.

Dacă doresc să experimenteze adrenalina în aquapark sau să se bucure de condițiile din zona VIP, turiștii plătesc o taxa de 16 euro. La cursul valutar din 19 iunie, tariful ar fi de 79.63 lei.

Hajdúszoboszló
SURSA FOTO: stiridecluj.ro

Cât costă să mergi la ștrand în România?

Prețul pentru ștrandurile din România diferă în funcție de orașul unde te afli și de locația unde acesta este amplasat.

De exemplu, prețul pentru a intra la Aqua Park Florești, în Cluj, este de 60 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copii. Minorii sub 3 ani pot intra gratuit.

La Ștrandul Clujana prețurile sunt:

  • 50 de lei pentru copii între 2 și 14 ani
  • 60 de lei pentru adulți (luni-vineri)
  • 70 de lei pentru adulți (sâmbătă și duminică)
  • 50 de lei pentru persoanele de peste 65 de ani
  • gratuit pentru copiii cu vârste între 0 și 2 ani

În același timp, la Sun Garden, aflată la 10 kilometri de Cluj, prețul este de 150 de lei pentru vineri, sâmbătă, duminică și de 100 de lei pentru luni, marți, miercuri și joi.