Ungaria, printre cei mai notabili cumpărători pe piața aurului. Și-a triplat rezerva de aur

În acest context, World Gold Council a subliniat că Ungaria s-a aflat printre cei mai importanți cumpărători. Cel mai mare cumpărător a fost Thailanda, care și-a crescut rezervele cu 90,2 tone, sau 60%

În luna martie, Ungaria a cumpărat 63 de tone de aur, triplându-și astfel rezervele de la 31,5 t la 94,5 t, invocând pandemia, nivelul în creștere al datoriilor și inflația ca motive cheie pentru achiziția sa, conform informațiilor transmise de gold.org

Brazilia, un cumpărător notabil în primul semestru

Turcia a adăugat 13,5 tone în S1, ducându-și rezervele oficiale de aur la 408,2 tone (29% din totalul rezervelor). Și Brazilia a fost un cumpărător notabil în primul semestru, adăugând 53,7 t la rezervele de aur între mai și iunie, primele creșteri considerabile din noiembrie 2012.

Polonia a achiziționat 3,1 tone în primul semestru, majorându-și rezervele de aur la 231,8 tone (8% din totalul rezervelor). Aceasta este prima creștere a deținerilor de aur poloneze de la mijlocul anului 2019, când banca centrală a cumpărat 100 de tone între mai și iulie. Polonia este una dintre numeroasele națiuni din Europa Centrală și de Est care și-au crescut semnificativ rezervele de aur în ultimii ani. Alți cumpărători în primele șase luni au fost Uzbekistan (25,5t), India (29t), Cambodgia (5t) și Mongolia (1,8t).

Băncile centrale sau instituțiile oficiale intenționează să își crească deținerile de aur

Mai mult, un număr mare de rapoarte indică faptul că băncile centrale sau instituțiile oficiale intenționează să își crească deținerile de aur în viitor.

În iunie, ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov, a anunțat că 20% din activele Fondul Național al Bunăstării (NWF) vor fi investite în aur, măsură care face parte din politica de dedolarizare a Rusiei. Miscarea indică faptul că aurul rămâne un activ important pentru sectorul oficial rus, în ciuda faptului că Banca Centrală a Rusiei și-a suspendat programul de cumpărare a aurului în martie 2020.

În aceeași lună, președintele Luis Arce din Bolivia a prezentat un proiect de lege care ar autoriza banca centrală să cumpere aur produs pe plan intern pentru a-și consolida rezervele internaționale. În aceeași lună, președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat că țara intenționează să își mărească rezervele de aur cu două cincimi.

Sursă foto: Dreamstime