'Este o onoare pentru mine această nominalizare şi sper că a fost făcută în cunoştinţă de cauză. Îmi doresc ca Parlamentul să îmi acorde încrederea prin vot. De aici încolo, vedem ce o fi mai departe. (…) Credem, domnul preşedinte înainte de toate, că este nevoie de un Serviciu de Informaţii Externe puternic şi cu adevărat implicat în ce înseamnă azi asigurarea securităţii naţionale într-un context regional atât de tulbure', a afirmat Ungureanu, miercuri, la Senat.

El a subliniat că, în privinţa nominalizării sale, va exista o discuţie atât în Birourile permanente reunite ale Parlamentului, cât şi în Comisia de specialitate, urmând ca decizia să fie luată, prin vot, de plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

'Votul este sacru şi, în urma votului din plenul reunit, vom vedea care va fi rezultatul', a întărit acesta.

Întrebat cum vede faptul că doi membri ai PNL 'conduc Serviciile' din România, Ungureanu a replicat: 'Nu este neobişnuit. Deja am intrat în cutuma de nominalizare ca şefi ai serviciilor principale de informaţii şi contrainformaţii din România a reprezentanţilor politici ai Opoziţiei'.

Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat că 'SIE a fost foarte bine condus şi în absenţa unui director civil'.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat în funcţia de director al SIE pe Mihai-Răzvan Ungureanu, a informat miercuri Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că, potrivit prevederilor constituţionale, şeful statului i-a înştiinţat pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de această nominalizare, urmând ca Legislativul să adopte o hotărâre în acest sens. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: