Ungaria dă marea lovitură în România! Vestea la care nu se aștepta nimeni. I-a uimit pe toți

Așadar, Ungaria a sprijinit 50 de companii în vederea realizărilor unor proiecte de investiții în afara țării, iar cele mai multe au fost anunțate în România. Potrivit MTI, statul ungar va investi în 15 proiecte din țara noastră.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, ministrul Péter Szijjártó a înmânat o diplomă de susţinător managerilor Videoton Holding S.A.

În discursul său, ministrul Péter Szijjártó spune că funcționarea companiei Videoton este esențială şi pentru economia națională.  De asemenea, el mai spune că, în cadrul Programului de Sprijin pentru Expansiune pe Piețe Interne, grupul de firme care activează în industria electronică a obținut 430 de milioane de forinți, respectiv 1,2 milioane de euro pentru dezvoltarea uzinei sale din Bulgaria.

Costul proiectului s-a ridicat la 860 de milioane de forinți, respectiv 2.4 milioane de euro.

Amintim că Videoton se află printre primele trei companii din Uniunea Europeană care furnizează servicii de producţie sau servicii legate de producţie în domeniul electronicii. Aproximativ trei sferturi din producţia companiei se vinde pe pieţele externe.

În plus, ministrul ungar a spus că expansiunea internațională a companiilor ungare este un proces lung, însă schimbarea dimensiunii economiei a început deja, iar mulți jucători ai economiei ungare realizează investiții semnificative în străinătate.

Strategia de investiții externe dorește să sprijine companiile

Péter Szijjártó a continuat prin a spune că această strategie are ca scop sprijinirea companiilor cu investiții în străinătate. Valoarea totală pe care statul ungar a investit-o în aceste 50 de companii este de 70 de miliarde de forinți, respectiv 196 de milioane de euro.

Pe baza sprijinului, companiile vor face investiții la amplasamentele din străinătate în valoare de 140 de miliarde de forinți, respectiv 392 milioane de euro.

În ceea ce privește lista investițiilor, cele mai multe vor avea loc în România – 15, fiind urmată în de-aproape de Serbia cu 10 proiecte de investiții.