Ungaria trimite o undă de șoc! Planurile de interzicere a petrolului rusesc au fost blocate

Mai precis, europarlamentarul Fidesz Balazs Hidveghi a declarat că Ungaria respinge setul de sancţiuni propus de UE ce include un embargo asupra petrolului rusesc.

„Respingem actualul set de sancţiuni pentru că în forma prezentă este pur şi simplu inacceptabil; încalcă o linie roşie pentru ţara noastră. Nu putem distruge industrii întregi şi opri funcţionarea unor afaceri întregi şi să lăsăm fără lucru milioane de oameni”, a spus Hidveghi, potrivit căruia decizia privind instituirea unui embargo a fost luată pripit şi sancţiunile „ne-ar afecta pe noi mai mult decât le-ar face rău ruşilor pe care vrem să-i sancţionăm”.

Mai mult, Hidveghi a apreciat că este nevoie de timp mai mult pentru a negocia detaliile unei asemenea decizii.

„Este nevoie de mai mult timp, e nevoie de mai multă consideraţie”, a spus Hidveghi.

În acest context, premierul din Lituania a spus la o întâlnire cu omologii săi că toată Uniunea Europeană este „ținută ostatică de un singur stat membru”, în contextul în care este necesară o decizie unanimă.

„Întreaga Uniune e ținută ostatică de un singur stat membru.. Trebuie să ne punem de acord, nu putem fi ținuți ostatici!”, a declarat Gabrielius Landsbergis, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

Budapesta nu va fi de acord cu decizii care cer ungurilor „sacrificii mai mari”

La rândul său, Katalin Novak, recent învestită în funcţia de preşedinte al Ungariei, a susținut că țara sa „e pregătită să facă sacrificii pentru pace” și nu-i împiedică nici pe aliați să facă aceste sacrificii. Totuși, Budapesta nu va fi de acord cu decizii care cer ungurilor „sacrificii mai mari decât durerea pe care ar provoca-o Rusiei”, susține Novak.

Amintim că președintele Comisiei Europene a anunțat în ziua de 4 mai că executivul comunitar propune al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care include și stoparea treptată a importurilor de petrol.

„Să fie clar: nu va fi ușor, pentru că unele state UE sunt foarte dependente de petrolul rusesc, dar pur și simplu trebuie să facem acest pas”, a declarat Ursula von der Leyen, în Parlamentul European.

În urma declarației respective, Viktor Orban a anunțat că se va pune noului pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, deoarece propunerea Comisiei Europene ar echivala cu o „bombă atomică” aruncată asupra economiei ungare.