Într-o postare pe pagina personală de socializare, ministrul ungar al agriculturii, István Nagy anunță că negocierile cu privire la noua Politică Agrară Comună (PAC) au fost îngheţate și deocamdată nu există niciun acord.

„Nu există compromis, în Bruxelles i-am apărat pe agricultorii unguri de o înţelegere nefavorabilă”, a scris vineri ministrul ungar al agriculturii, István Nagy, transmite agenția maghiar de stiri MTI.

Deși negocierile au durat două zile și două nopți, Ungaria și Bruxellesul nu au reușit să ajungă la niciun acord cu privire la Politica Agrară Comună. În același timp, Consiliul Agricultură şi Pescuit nu a ajuns la o înţelegere cu Parlamentul European, în contextul în care acesta din urmă nu a acceptat propunerile de compromis ale miniştrilor agriculturii.

Totodată, acesta a propus o serie soluţii iresponsabile din punctul de vedere al agriculturii şi imposibile de pus în practică, a relatat ministrul.

Ungaria respinge orice dictat

„Ei au vrut să ne impună o povară care este în mod clar contrară intereselor agricultorilor”, a mai scris ministrul pe pagina de socializare. El a mai subliniat faptul că este nevoie să se realizeze un echilibru între obiectivele de competitivitate şi cele de protecţia climei, în condițiile în care fiecare putere este responsabilă pentru lumea în care trăiește.

Ministrul susține că obiectul Ungariei este ca producătorii să primească subvenţiile agricole care li se cuvin şi în perioada 2023-2027, iar Parlamentul European are o altă viziune. În acest context, Ungria respinge orice dictat, mai adaugă acesta.

“Degeaba am respins deja în toamnă propunerile care îngreunează producţia fermelor mici, acestea au reapărut acum. Obiectivul
nostru fundamental este ca producătorii să primească subvenţiile agricole care li se cuvin şi în perioada 2023-2027. Contrar Parlamentului European, noi ne aflăm de partea fermierilor şi respingem orice dictat”, a scris István Nagy.