După șoferi, contabili și ingineri, HRii își doresc cel mai mult o schimbare, arată un studiu BestJobs, care precizează că, pentru a treia lună consecutiv, joburile în domeniile transport, financiar-contabil și inginerie au fost cele mai căutate de către angajații români, cu un volum total de peste 71.000 de căutări, în creștere cu 11% față de luna februarie.

De asemenea, în domeniul resurse umane, angajații au înregistrat peste 10.000 de căutări de joburi pe tot parcursul lunii.

Oracle, IKEA și Banca Transilvania au atras cei mai mulți candidați în luna martie. De altfel, Oracle este în topul preferințelor candidaților pentru două luni la rând.

Primele zece companii care au primit cele mai multe aplicări la joburile postate în luna martie a acestui an au fost Oracle România (1.941 aplicări), IKEA România (1.813 aplicări), Banca Transilvania (1.787 aplicări), ENEL (1.575 aplicări), Alpha Bank (1.564 aplicări), Deichmann (1.507 aplicări), Rompetrol (1.490 aplicări), Inditex (1.454 aplicări), British American Tobacco (1.443 aplicări) și Societe Generale European Business Services (1.428 aplicări).

Și în luna martie au existat candidați care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs.

Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna martie au fost: Oracle, cu 139 de aplicări spontane, IKEA România, cu 113 de aplicări spontane, Innovation Experience, cu 196 de aplicări spontane, HRS Romania, cu 102 de aplicări spontane, WNS Global Services, cu 100 de aplicări spontane, British American Tobacco și Manpower România, cu câte 98 de aplicări spontane fiecare, Continental Automotive Group Romania, cu 96 de aplicări spontane, Coca-Cola HBC Romania și Enel, cu 93 de aplicări spontane fiecare.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în țară, cât și în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toți cei care vor să găsească un job mai bun și angajatorii care caută noi talente.