Limita de 60.000 de euro impusă prin programul „Prima Casă”, pune în dificultate cumpărătorii care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă într-un proiect rezidenţial finalizat în Capitală, potrivit unei analize a portalului Proiecte.biz.

Singurul tip de locuinţă care poate fi achiziţionată prin programul „Prima Casă” într-un complex rezidenţial proaspăt finalizat este o garsonieră. Chiar şi aşa, cumpărătorii trebuie să îşi restrângă opţiunile doar la câteva zone din Bucureşti.

Şanse mai mari în estul şi sudul Capitalei

În zona de est se remarcă o ofertă mai bogată de apartamente finalizate. În cartierul Titan, în complexul Pallady Residence se oferă o garsoniera de 54 de metri pătraţi utili la 63.450 de euro cu TVA inclus, apartamentele de 2 camere depăşind cu mult suma garantată prin programul „Prima Casă”.

În aceeaşi zonă, în proiectul Edenia Titan o garsonieră cu o suprafaţă utilă de 34 de metri pătraţi este vândută la preţul de 57.000 de euro TVA inclus.

Şi în partea de sud a Capitalei se găsesc garsoniere cu un preţ apropiat limitei-maxime de la „Prima Casă”. În ansamblul Fortuna Residence  o garsonieră de 50 de metri pătraţi are un preţ de 51.512 cu TVA inclus.

În vest, în zona Militari, în complexul Militari Residence o garsonieră de 49 de metri pătraţi utili costă 49.000 de euro.

În nord şi centru, preţuri prea mari

În partea de nord, preţurile sunt peste medie şi nu se încadrează în programul „Prima Casă”. Doar în proiectul Greenfield Residence pentru o garsonieră de 40 de mp utili se solicită 59.500 de euro, TVA inclus.

În zonele centrale preţurile sunt de asemenea mai ridicate. O garsonieră de 48 de metri pătraţi utili în proiectul Vitan Mall Zizin ajunge la 72.000 de euro.

Conform analizei Proiecte.biz, în partea de sud, vest şi est cumpărătorii au şanse să achizitioneze prin programul „Prima Casă” o locuinţă finalizată. În zona centrală şi de nord preţurile se situează însă la un nivel dificil de atins de clienţii cu venituri medii.

Proiecte.biz, portal dedicat promovării online a proiectelor imobiliare noi încadrate pe segmentul rezidenţial şi  commercial şi este proprietatea companiei AgentieNET.

SURSA: Proiecte.biz