Cele mai mari șanse ca o persoană să-și găsească un loc de muncă o are, după cum era de așteptat, în București. Angajatorii din Capitală au scoase la concurs, în prezent, aproape 9.800 de joburi, pe site-ul de profil eJobs.ro.

Pe a doua poziție în topul ofertelor de angajare se află străinătatea, cu 3.590 de joburi.

Urmează, apoi, vestul țării: firmele din Timișoara caută nu mai puțin de 3.040 de specialiști să-i angajeze. Orașul Timișoara, situat la granița vestică a țării, s-a dezvoltat foarte mult în ultimul deceniu, reușind să atragă importante investiții străine. Oamenii de afaceri europeni preferă județul Timiș pentru dezvoltarea business-urilor datorită locației apropiate de coridoarele de transport europene, dar și datorită forței de muncă bine educate și calificate.

Locul al patrulea în clasament este ocupat de orașul Brașov, cu 2.937 oferte de joburi, fiind urmat de Iași, unde se caută 2.885 persoane pentru a fi încadrate în muncă. Un alt oraș care are o ofertă de peste 2.500 de joburi pe eJobs.ro este Sibiul, cu 2.511 de locuri de muncă oferite.

Urmează în Top 10 realizat de Capital.ro orașele Arad (1.835 joburi oferite), Ploiești (1.695 joburi), Galați (1.692 joburi) și Pitești (1.629 joburi).