Un cetățean american și-a pierdut piața după bombardamentele din Ucraina

Locuitorii din Cernihiv se confruntă cu o situație de-a dreptul tragică, în urma bombardamentului lansat de forțele ruse. Totodată, agenția ucraineană Unian a informat că printre persoanele decedate se află și un cetățean american.

Este vorba despre James Whitney Hill, un bărbat în vârstă de 68 de ani, născut în Minnesota. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală a Poliției Naționale din regiunea Cernihiv.

„Astăzi, invadatorii au efectuat din nou un atac de artilerie grea asupra civililor neînarmați din oraș. Sunt morți și răniți. Printre morți se numără un cetățean american”, a informat Direcția Principală a Poliției Naționale.

Tragedie fără margini în Ucraina

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a transmis anterior o informație tragică. Potrivit anunțului respectiv, o femeie în vârstă de 48 de ani, medic militar și mamă a 12 copii, a fost omorâtă în luptă.

În acest context, autoritățile ucrainene și-au arătat recunoștința față de Olga Semidyanov, care a murit în timp ce lupta împotriva rușilor, conform informațiilor transmise de news.sky.com

Trebuie menționat că aceasta a fost medic militar începând din 2014 în Donetsk, o zonă în care au loc confruntări militare de mult timp. Ea a fost mama a șase copii și a mai adoptat șase, obținând astfel titlul de „Mama Eroină”. Titlul respectiv se acorda femeilor cu familii mari în timpul Uniunii Sovietice. Totuși, titlul a fost anulat după căderea URSS și a fost reintrodus în Ucraina în 2001.

Tragediile cu care ucrainenii au de-a face în ultima vreme nu se termină aici. În total, 53 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, la Cernihiv. Printre persoanele răpuse din cauza conflictului se afla și o familie formată din părinți și trei copii, care a murit într-un atac aerian al rușilor asupra locuinței lor.

Informații asemănătoare au venit și din Kiev, unde o persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite după ce rămășițe ale unei rachete doborâte au lovit o clădire rezidențială.

Amintim și că teatru din Mariupol, devenit acum adăpost de război, a fost bombardat de armata rusă. În acesta se aflau peste 1.000 de oameni care fugeau din calea conflictului.

Totuși, ministerul rus al Apărării neagă că ar fi bombardat teatrul din Mariupol și acuză Ucraina că pregătește un atac cu arme chimice sub steag fals împotriva civililor. Câteva ore mai târziu, presa ucraineană a anunțat că 130 de supraviețuitori au fost salvați după atacul cu bombă, iar operațiunile de salvare sunt în continuă desfășurare.