Scandal imens la nivel mondial. Rusia lui Vladimir Putin a făcut un gest radical care ridică mari semne de întrebare. Se pregătește Rusia de război cu America?

Undă de șoc în toată lumea!

Armata lui Vladimir Putin a expulzat un distrugător american din apele sale teritoriale. Este vorba despre distrugătorul american John S. McCain, din apele sale teritoriale din Oceanul Pacific. Rușii nu au ascuns acest lucru. Ministerul Apărării de la Moscova a informat pe toată lumea despre acest gest într-un comunicat preluat de TASS.

Potrivit ministerului, „marţi, la 06:17, ora Moscovei (03.17 GMT), distrugătorul marinei americane John S. McCain, aflat în apele Mării Japoniei de câteva zile, a încălcat frontiera rusă în zona Golfului Petru cel Mare”, mergând doi kilometri în apele Rusiei.

Rusia a trimis distrugătorul antisubmarin de mari dimensiuni Amiral Vinogradov pentru a avertiza distrugătorul american să părăsească apele sale teritoriale.

„Distrugătorul antisubmarin Amiral Vinogradov din Flota Pacificului a folosit un canal internaţional de comunicare pentru a avertiza nava străină că astfel de acţiuni sunt inacceptabile şi că aceasta ar putea fi expulzată din apele teritoriale ale ţării printr-o manevră de lovire. După emiterea avertismentului şi după ce Amiral Vinogradov şi-a schimbat cursul, distrugătorul USS John S. McCain s-a întors în apele internaţionale”, se spune în comunicat, conform Agerpres.