Twitter, una din cele mai populare și dinamice rețele de socializare, a spus ieri noapte printr-un “tweet” că a prezentat în mod confidențial Comisiei pentru Valori Mobiliare (SEC – Security Exchange Commission) un document cu planul companiei în vederea unei oferte publice de vânzare de acțiuni (IPO – Initial Public Offer).
Banca de investiții Goldman Sachs va conduce consorțiul de intermediere a ofertei, au decalarat sursele pentru CNBC. Ceilalți intermediari vor fi cunoscuți când compania va va public formularul S-1.

Deși au închis în scădere, acțiunile rețelelor de socializare Facebook și LinkedIn, cu 0,64%, respective 2,5%, anunțul celor de la Twitter a adus ușoare creșteri ale acestora în tranzacțiile de după închiderea oficială de pe Wall Street, de 0,3%, respectiv de 0,1%. În prezent, Facebook are o valoare de piață de 109 miliarde dolari, iar LinkedIn are o capitalizare de 28 miliarde dolari.
Compania nu a dezvăluit alte detalii, nici informații legate de calendar, decât acela prin care a confirmat că mesajul tweet este autentic.
Twitter este evaluată la aproximativ 10 miliarde dolari. IPO-ul companiei este așteptat de mult timp pe Wall Street.
Pentru a completa în secret aceste documente în vederea unui IPO, o companie trebuie să aibă venituri de cel puțin un miliard de dolari.
Dezvăluirea planurilor Twitter vine la câteva zile după ce Facebook a recuperat integral căderea puternică suferită în urma IPO-ul din 2012 și a atins maxime istorice.