Deși am avut parte de o toamnă cu temperaturi acceptabile și zile parțial senine, vremea se schimbă în această lună. Meteorologii ne anunță că un val de aer polar va veni spre țara noastră. Schimbările termice vor avea loc din data de 5 noiembrie, vineri.

Un val de aer polar ajunge în România

Meteorologul Elena Mateescu a oferit informații despre vremea din viitorul apropiat. Potrivit acesteia, începutul lunii noiembrie ne întâmpină cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului, sudul țării înregistrând 22 de grade chiar. Însă, după prima săptămână, frigul se va instala pe teritoriul României.

„Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chair şi de 22 de grade în sudul României. În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”, a declarat meteorologul Elena Mateescu la România TV.

Cum va fi vremea în weekend

Meteorologul Alina Șerban face un anunț important pentru persoanele care aveau planuri pentru sfârșitul săptămânii. Aceasta spune că în weekend vremea se va înrăutăți. Mercurul din termometru nu va scădea brusc, ci temperartura va fin în schimbare în mod treptat. Această modificare va duce la apariția ploilor.

„În weekend răcirea va continuă în toate regiunile, sub influență unui front atmosferic care va determina apariția ploilor. Acest front atmosferic va fi de interes joi noapte. Cel mai cald va fi joi, în partea de vest și centru, acolo unde temperaturile vor urcă la 22-24 de grade, vineri regăsim temperaturi în Oltenia, Muntenia și Moldova. Va fi o scădere semnificativă, nu neapărat bruscă, ci treptat. Dacă joi vorbim de maxime de 20-22-23 de grade, vineri acestea vor fi mai scăzute, spre 15-16-17 grade, însă treptat. Această scădere o resimțim în weekend.”, a declarat Alina Șerban la Realitatea PLUS.