Probleme în sportul românesc. Americanul Kwame Donte Vaughn, care a sosit la CSM Ploiești în luna august a acestui an și-a reziliat contractul. Acesta a apucat să joace doar patru partide de campionat, iar contractul ar fi fost reziliat de comun acord cu clubul, scrie Digisport.ro.

Mai exact, totul ar fi pornit odată cu introducerea noilor restricții pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. Kwame Donte Vaughn a refuzat constant să se vaccineze, iar cele două părți au decis să apeleze la varianta rezilierii contractului, având în vedere că sportivul american nu ar fi putut să intre în hoteluri sau restaurante fără certificatul verde.

Managerul secției de baschet de la CSM Ploiești a oferit și el o serie de declarații în acest sens. Potrivit acestuia, situația vine în contextul noilor reguli impuse în urmă cu o săptămână, lucru care nu i-ar permite americanului să participe la mai multe activitățil ale echipei, reziliera contractului fiind cea mai bună opțiune.

„Din păcate, am fost puşi în situaţia de a ajunge la această soluție din cauza noilor reguli impuse la nivel național săptămâna trecută. Vaughn nu este vaccinat și nu dorește să facă acest pas, situație în care participarea lui la mai multe activități ale echipei a devenit dificil de realizat sau chiar imposibilă în unele cazuri”, a declarat Ionuț Ivan, managerul secției de baschet de la CSM Ploiești, potrivit site-ului clubului.

Restricții pe bandă rulantă pentru persoanele nevaccinate

Amintim faptul că în cursul săptămânii trecute, în România au intrat în vigoare mai multe restricții pentru persoanele nevaccinate. Accesul acestora este interzis în mai multe instituții și spații publice.

O măsură similară a fost luată și în SUA în urmă cu două săptămâni. Mai exact, angajaţii publici din oraşul New York au fostobligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19. Potrivit primarului orașului, toți cei care refuză vaccinarea urmează să fie trimişi în concediu fără plată.

Totodată, funcţionarii publici vor primi 500 de dolari la imunizarea cu prima doză de vaccin anti-COVID într-o locaţie administrată de municipalitate până vineri, 29 octombrie, la ora 17:00. După această dată, angajaţii vor fi obligaţi să prezinte dovada imunizării cu cel puţin o doză de vaccin, a afirmat de Blasio într-un comunicat.

„Nu există un privilegiu mai mare decât să fii în slujba oamenilor din New York şi acest privilegiu vine cu responsabilitatea
de a asigura siguranţa ta şi a comunităţii tale”, a mai spus el, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

De menționat este faptul că, un procent de 71% din toţi cei 160.000 de angajaţi publici din New York au primit deja cel puţin o doză de vaccin, a precizat Bill de Blasio. La rândul lor, angajaţii publici din educaţie şi sănătate din New York au fost deja obligaţi să se vaccineze din septembrie. Rata de vaccinare în aceste sectoare este de cel puţin 95%, a mai spus de Blasio.