Decizia de achizitie a unui obiect de scris poate avea trei motivatii. Prima ia i calcul doar criteriul functional – situatie i care caracteristicile tehnice ale stiloului, pixului sau roller-ului sunt prea putin importante. A doua se refera la componenta estetica. in acest caz, design-ul si brand-ul sunt definitorii pentru cumparator.
Cea de-a treia motivatie vizeaza asa-numita zona „prestige”, respectiv produse de ultima tehnologie, performante si foarte scumpe, mici bijuterii de altfel, care contribuie la definirea statutului social al utilizatorului. Iar daca este vorba de un cadou, pretuirea celui care ofera fata de „adresant” este evidenta.
in general, piata romineasca este plina de contrafaceri si „no name” -uri care creeaza insatisfactie utilizatorului. Exista isa si magazine care se remarca printr-un comert modern si civilizat, care functioneaza i sistem de autoservire, oferind clientilor nu numai produse originale, ci si posibilitatea de a le testa.
in plus, avind i vedere faptul ca exista numeroase corporatii ce doresc sa-si personalizeze obiectele de birotica, ideosebi cadourile destinate partenerilor de afaceri si colaboratorilor, reprezentantele i Rominia ale marilor producatori de instrumente de scris vin i itimpinarea acestor solicitari, utilizind diferite procedee de marcare sau montare de sigle si embleme.
Stilourile, pixurile, rollerele si creioanele mecanice prezentate i imaginile alaturate se comercializeaza i magazinele Ina Center, Eva, Bucharest Mall, reteaua RTC (Office Net si @Libra).     

Cross
Cross Townsed Metals – varianta Medalist: gama de lux pentru protocol, folosita de oamenii de afaceri si de politicieni la semnarea contractelor si actelor oficiale. Combinatii de crom si elemente placate cu aur. Preturi – stilou: 3.300.000 lei; pix: 2.096.000 lei; roller: 2.843.000 lei; creion mecanic: 2.843.000 lei.
Cross este sinonim cu eleganta, precizia si durabilitatea instrumentelor de scris. Nenumarate schite, tratate, proiecte, romane, cronici sau scenarii de film poarta amprenta inconfundabila a acestor produse, lansate i SUA i urma cu peste 150 de ani, de Alonzo T. Cross. Aceste articole de papetarie, care beneficiaza de un design unic si de o atentie deosebita pentru cele mai mici detalii combina materialele pretioase traditionale sau cele recent descoperite cu tehnologiile avansate din industria de profil.
Cross
Cross Solo Classic – varianta Burgundy: set disponibil i diverse culori, achizitionat i general de firme i preajma evenimentelor aniversare. Preturi: stilou- 1.309.000 lei; pix: 823.000 lei; creion mecanic: 823.000 lei.

Rotring
Rotring Pix Tikky II – cel mai longeviv pix din punctul de vedere al conceptiei si design-ului, disponibil i diverse culori. Corpul este din plastic rezistent, contine accesorii metalice si rezerva tip Parker albastra. Pret: 40.000 lei.
Firma Rotring a fost ifiintata i 1928, an i care a fost lansat pe piata revolutionarul Tiku, respectiv stiloul fara penita, doar cu un tub alimentat cu cerneala. Litera „o” din sigla Rotring are celebrul inel rosu pe care il regasim pe corpul tuturor instrumentelor de scris originale ce poarta aceasta marca. Pixul si creionul mecanic Tikky II sunt doua dintre cele mai longevive produse din gama instrumentelor de scris.

Stabilo
Stabilo – Roller Stabilo’s Move Powerball – roller albastru cu design modern si ergonomic amintind de lumea baschetului, cerneala pe baza de apa, virf metalic de 0,5. mm. Este destinat tinerilor. Pret: 108.000 lei.

Senator
Senator – stilou President. Stilou de traditie, cu un design elegant, apartinind gamei „prestige”. Corpul este negru, iar accesoriile din metal auriu. Penita este din aur 14 K si are opt grade de finete. Dispune de un sistem de alimentare cu piston. Inelul de pe capac poate fi folosit si pentru personalizare. Pret: 5.320.000 lei.
Instrumentele de scris Senator au si ele la baza o adevarata traditie, care icepe din anul 1920. Senator si-a propus sa fie nu numai cu un pas iaintea celorlalti, ci si cu o idee, sloganul firmei fiind „Ideen – Ideas – Idees”. in prezent, unul din trei pixuri reicarcabile fabricate i Germania provine din Uzinele Senator.

Parker
Instrumente de scris din gama Vector Standard din plastic ABS, disponibile i culorile alb, rosu, negru si albastru. Sunt prevazute cu ornamente si clip din otel inoxidabil. Stiloul are penita din otel inoxidabil si se alimenteaza cu convertor sau cu cartuse de cerneala de tip Quink. Creionul mecanic are mina de grafit 0,5 mm HB. Preturi: 119.000 – 272.000 lei.
Compania Parker a fost ifiintata i 1888 de catre George Safford Parker. in 1960, a fost lansat pe piata stiloul Parker 45, primul stilou din lume care functioneaza pe baza de cartus. Stilourile purtind aceasta marca au fost folosite de oameni celebri, cum ar fi Giacomo Puccini sau Sir Arthur Conan Doyle. Compania continua sa produca instrumente menite sa stimuleze placerea scrisului pentru cei care apreciaza performanta, durabilitatea, design-ul atractiv si valoarea banilor.

Adolf Waldmann
Adolf Waldmann – set
Filigran. Pix si stilou cu corp negru ivelit cu filigran din argint; rezerva tip Parker, alimentare cu patron standard
si penita cu virf de iridium. Preturi: stilou – 5.765.000 lei; pix – 5.270.000 lei.