''Răzvan Gîrmacea a fost studentul USV între anii 2001-2005, la cursurile de lungă durată, la concursul de admitere obţinut o medie de peste 9,00, iar pe parcursul anilor de studii s-a remarcat ca unul dintre studenţii foarte buni, interesat de noutăţile din domeniu, reuşind să facă performanţe la disciplinele care îl pasionau. În acest sens, colegii de la FIESC îşi amintesc de prestaţia lui la materiile Programare orientată spre obiecte şi structuri de date, Tehnici de transmitere a informaţiei, Reţele de calculatoare sau Sisteme inteligente. De asemenea, la proiectele de an, domnul Gîrmacea propunea întotdeauna soluţii interesante'', se arată în comunicat.

Totodată, în comunicat se mai precizează că proiectul de diplomă al acestuia a avut o tematică nouă pentru nivelul anului 2005, abordând un sistem interactiv pe internet, sub îndrumarea ştiinţifică a prof. univ. dr. ing. Cristina Turcu.

Potrivit conducerii FIESC, comisia de Examen de diplomă a avut numai aprecieri maxime. 

În 2011 Răzvan Gîrmacea şi-a început activitatea antreprenorială, atunci când a înfiinţat un magazin online de jucării, pe care l-a vândut în anul 2013.

Ulterior, şi-a dorit să creeze un produs care să îl propulseze către piaţa globală şi pe care să îl poată îmbunătăţi, în funcţie de cererile acesteia şi, în acest context, ''s-a născut Monitor Backlinks'', instrumentul care monitorizează link-urile către site-ul personal sau al competiţiei, informând asupra importanţei acestora pentru îmbunătăţirea poziţiei în Google.â

''Domnul Gîrmacea a explicat că, în cazul pieţelor competitive, aceste hyperlink-uri joacă un rol deosebit de important în creşterea vizibilităţii în spaţiul virtual şi situarea unui site pe prima pagină a căutării. Îl felicităm pe absolventul nostru pentru reuşita deosebită şi îi urăm succes pe viitor''.