Tendinţa este în continuare în scădere, mai ales că a fost o producţie mare de cartofi, a mai spus şeful Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie.
"Motivul acestei scăderi nu este legat de lipsa resurselor financiare asle populaţiei, pentru că pâinea este încă ieftină pe piaţă românească faţă de media europeană, ci pentru că oamenii au trecut pe alte alimente care vin complementare consumului de pâine. S-a făcut şi o recoltă bună de cartofi, preţul la legume a scăzut foarte mult, în timp ce consumul de carne s-a dublat în ultimii 10 ani. De asemenea, tineretul se îndreaptă spre snaksuri şi alte produse", a spus Popescu.
El a precizat că în ultimul timp a crescut consumul de produse de patiserie, care este în continuă dezvoltare. "La ora actuală vedem patiserii pe toate drumurile, românii consumă un covrig şi un pateu şi merg mai departe", a adăugat Popescu.