Tendinţa este în continuare în scădere, mai ales că a fost o producţie mare de cartofi, a mai spus şeful Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie.
"Motivul acestei scăderi nu este legat de lipsa resurselor financiare asle populaţiei, pentru că pâinea este încă ieftină pe piaţă românească faţă de media europeană, ci pentru că oamenii au trecut pe alte alimente care vin complementare consumului de pâine. S-a făcut şi o recoltă bună de cartofi, preţul la legume a scăzut foarte mult, în timp ce consumul de carne s-a dublat în ultimii 10 ani. De asemenea, tineretul se îndreaptă spre snaksuri şi alte produse", a spus Popescu.
El a precizat că în ultimul timp a crescut consumul de produse de patiserie, care este în continuă dezvoltare. "La ora actuală vedem patiserii pe toate drumurile, românii consumă un covrig şi un pateu şi merg mai departe", a adăugat Popescu.
Un român mănâncă anual 98 kilograme de pâine. Cu 12 kilograme mai puţin decât în urmă cu doi ani

20 octombrie 2011, 15:11
Ultima modificare în 20 octombrie 2011, 18:11
Românii consumă tot mai puţină pâine, ajungând la un consum anual de doar 98 kilograme de persoană, de la 110 kilograme în urmă cu doi ani, motivul principal fiind faptul că oamenii s-au orientat către alte produse complementare, a declarat Aurel Popescu, preşedintele ROMPAN.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook