Robert Petrina are peste 16 ani de experienţă internaţională de business în industria echipamentelor fotovoltaice. Cel mai recent, a condus operaţiunile de business şi vânzările companiei Yingli Green Energy Americas pe teritoriul celor două Americi. Anterior, a mai deţinut poziţii în cadrul diviziei de tehnologii fotovoltaice a gigantului General Electric şi s-a ocupat de vânzările companiei Chori America pe continentul sud-american. 

'Suntem încântaţi să-l avem în echipă pe Robert Petrina a cărui experienţă în materie de dezvoltare a afacerilor şi experienţă operaţională se potriveşte perfect cu planurile de viitor ale companiei JA Solar pe piaţa nord-americană', a declarat Baofang Jin, preşedintele şi CEO al companiei chineze. 

JA Solar Holdings Co., Ltd. este unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente fotovoltaice de înaltă eficienţă destinate segmentelor rezidenţial, comercial şi de utilităţi. Produsele sunt dezvoltate fie sub brand propriu, fie pentru terţi, la comandă. Cu sediul în Shanghai (China) şi fabrici în alte patru provincii chineze, JA Solar a exportat anul trecut produse cu o putere instalată de 3,1 GW şi a realizat venituri anuale de peste 1,8 miliarde de dolari. 

AGERPRES