Anunţul a fost publicat pe blogul Summify de fondatorii startup-ului, Cristian Strat şi Mircea Paşoi, tinerii antreprenori mutându-se în urmă cu doi ani în Canada, Vancouver, după ce au fost acceptaţi în incubatorul de business canadian BootLabs, ocazie pentru care au refuzat oferte venite din partea Facebook şi Google. Acum, ei se vor muta în San Francisco, pentru a-şi coordona afacerea din poziţia de membri ai echipei Twitter.

"Probabil aţi  observat că am fost cam tăcuţi în ultima vreme. Ei bine, suntem extrem de încântaţi să anunţăm că  Summify a fost cumpărat de Twitter! Ştiu, nu-i aşa? Nici nouă nu prea ne vine a crede!", se arată în mesajul postat pe blogul Summify. "Viziunea noastră pe termen lung la Summify a fost dintotdeauna să conectăm oamenii cu cele mai relevante ştiri pentru ei, în cea mai eficientă manieră posibilă. Cum sute de milioane de oameni se înscriu şi folosesc Twitter, am realizat că este cea mai bună platforma pentru a executa viziunea noastră la un nivel cu adevarat global. Având în vedere că Twitter împărtăşeşte această viziune, unirea celor două companii a venit ca ceva normal", se mai arată în mesajul de pe blog.

Proiectul celor doi români a fost lansat pe piaţă în martie 2011, Strat şi Paşoi fiind uimiţi de succesul înregistrat de aplicaţie. Summyify este un agregator de ştiri din reţele sociale, care le trimite utilizatorilor mail-uri regulate cu cele mai importante noutăţi ale zilei, în funcţie de anumiţi algoritmi. "Mulţi dintre utilizatori ne spun că am găsit o soluţie magică la o problemă nerezolvată cu adevărat".

Acum, viitorul aplicaţiei este…închiderea sau, corect spus, "integrarea în Twitter", iar asta pentru că mai multe opţiuni Summify au fost suspendate, crearea de noi conturi a fost dezactivată, iar, la un moment dat, odată ce toţi utilizatorii Twitter vor putea beneficia de acest serviciu, produsul în sine va înceta să existe.
"Vom păstra serviciul de transmitere a articolelor importante pe e-mail, dar la un moment dat vom închide actualul produs Summify", se arată pe site.

În secţiunea de comentarii a site-ului, utilizatorii îi felicită pe români pentru succesul înregistrat, dar îşi exprimă regretul faţă de închiderea aplicaţiei.

TechCrunch sugerează că Twitter a achiziţionat Summify, în primul rând pentru a păstra talentul lui Paşoi şi Strat, în contextul în care e puţin probabil ca aplicaţia să-şi continue existenţa în forma actuală.