După aterizare, Poliţia a arestat un bărbat, acuzat că ar fi încălcat reglementările din domeniul aviaţiei, punând pasagerii în pericol în timpul zborului.

Publicaţia 'Expressen' a informat că bărbatul a fost oprit de alţi pasageri aflaţi la bordul avionului Wizz Air, care efectua o cursă de la Bucureşti către oraşul norvegian Torp. Poliţia nu a confirmat detaliile.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei, Stephan Soderholm, a declarat că nu există indicii că incidentul ar avea legătură cu terorismul. Oficialul a adăugat că un al doilea pasager a fost luat în custodie la Malmo, pentru că era în stare de ebrietate.

Avionul a aterizat în siguranţă, nefiind raportate traumatisme.

Bărbatul ar fi încercat şi să deschidă cele două uşi pentru ieşirile de urgenţă. Un martor a declarat pentru presa norvegiană că pasagerul s-a ridicat şi a început să ţipe înainte de a alerga pe culoar şi a încerca să spargă uşa piloţilor. Alţi doi pasageri au reuşit să-l oprească pe recalcitrant, care a fost arestat de poliţia suedeză. AGERPRES

UPDATE:

“Zborul Wizz Air W6 3215 de la București la Oslo Torp (din 3 noiembrie) a fost redirecționat la Malmo după ce un pasager, care călătorea singur, a devenit necooperant și agresiv, până la punctul în care pilotul a urmat procedurile și a luat decizia de a face o aterizare neplanificată la Malmo. Pasagerul necooperant a fost arestat. Un al doilea pasager, care călătorea, de asemenea, singur, a fost debarcat tot pentru un comportament neadecvat. Zborul a fost reluat în condiții normale și a aterizat la Oslo Torp cu o întârziere de o oră și jumătate. Siguranța pasagerilor este prioritatea noastră principală și compania nu tolerează comportamentul agresiv la adresa pasagerilor și al angajaților. Aceasta este acum o situație în gestiunea poliției.” Daniel De Carvalho, purtator de cuvant Wizz Air.