Pentru USR, corupția este cea care trebuie să devin o prioritate a statului român, după ce în ultima perioadă, atenția a fost îndreptată în cu totul alte direcții.

„După o perioadă în care atenţia a fost orientată către alte direcţii, pentru statul român, lupta împotriva corupţiei trebuie să redevină o prioritate. Doar pentru că un om al cărui nume era sinonim cu furtul de la stat a ajuns la puşcărie, nu putem afirma că devalizarea bugetelor publice a încetat.

Exemple foarte recente se pot identifica în cazul achiziţiilor privind materialele necesare combaterii pandemiei de COVID-19„, a precizat USR într-un comunicat de presă.

USR se abține de la vot

În acest context, USR a anunțat că se va abține de la votul pe Strategia Naţională de Apărare a Ţării, în plenul Parlamentului, considerând că aceasta nu tratează corupţia ca pe o prioritate a statului român.

Totodată, partidul face apel atât la șeful statului cât și la restul partidelor politice să înțeleagă cât de gravă este problema corupției din România.

„Din păcate, în varianta propusă de preşedintele Iohannis, SNAT nu tratează corupţia ca pe o ameninţare majoră la adresa siguranţei naţionale. Încă de la publicarea documentului, i-am spus şefului statului că nu vom vota Strategia dacă nu face schimbări pentru a reintroduce corupţia ca prioritate majoră. Prin urmare, USR se va abţine azi la votul în plenurile reunite.

Facem apel atât la preşedintele României, cât şi la toate partidele politice să înţeleagă că nu putem crea prosperitate câtă vreme resursele ţării intră în buzunarele unei clici conectate la bugetele publice”, a concluzionat USR.