Decizia Romgaz vine în contextul în care societatea din Constanța, deținută de statul român, are o datorie de aproape 1 milion de lei către producătorul de gaze.

”Menţionăm că pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante şi reeşalonate de circa 16 milioane lei. În urma reeşalonării acestor datorii pe o perioadă de nouă luni începând cu luna august 2018 – aprilie 2019, suma de plată către Romgaz aferentă primei rate din Convenţia de eşalonare se cifrează la 985.000 lei, cu termen de scadenţă 31 august 2018”, a anunţat Romgaz, într-un comunicat.

Romgaz a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului, subliniază producătorul de gaze.

”Electrocentrale Constanţa a notificat Romgaz că, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, nu poate să-şi onoreze obligaţiile prevăzute în Convenţia de eşalonare agreată. Ca urmare, precizăm că neonorarea la plată a primei rate a reeşalonării negociate, dată fiind situaţia financiară precară invocată în adresa transmisă către Romgaz, va conduce inevitabil şi la neplata consumului pentru luna septembrie a anului curent (consum estimat la circa 87.000 lei pe zi). Din toate aceste considerente, Romgaz se vede obligat să recurgă la măsura de a sista alimentarea cu gaze naturale”, afirmă reprezentanţii Romgaz.

Societatea are peste 6.000 de angajaţi şi o capitalizare de 12,54 miliarde lei.