Grupul chinez Geely Automobile a anunţat marţi că este în discuţii preliminare cu firma suedeză Volvo Car AB privind fuziunea celor două afaceri într-un producător auto global listat la Hong Kong şi la Stockholm, transmite Reuters.

Zhejiang Geely Holding Group, firma mamă a Geely Automobile, a preluat Volvo în 2010, de la producătorul auto american Ford.

Entitatea combinată va avea „anvergura, resursele şi cunoştinţele pentru a fi lider în transformările în derulare din industria auto”, se arată într-un comunicat al Geely.

Combinarea celor două afaceri va aduce împreună branduri ca Volvo, Geely, Lynk & Co şi Polestar. Va fi inclus şi noul brand electric al Geely – Geometry, a confirmat un purtător de cuvânt al grupului chinez.

Miliardarul din spatele Geely are are şi alte investiţii semnificative în industria auto

Zhejiang Geely este condusă de miliardarul Li Shufu, care are şi alte investiţii semnificative în industria auto: o participaţie de 9,7% în Daimler, o participaţie de 49,9% în Proton şi o participaţie majoritară în producătorul auto britanic de maşini sport Lotus.

Geely Automobile a vândut anul trecut 1,36 milioane de maşini şi vrea să livreze anul acesta 1,4 milioane de unităţi, în timp ce Volvo a vândut peste 700.000 de vehicule în 2019, scrie Agerpres.