Victor Costache a primit, miercuri, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, din partea comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat.

S-au înregistrat 20 de voturi “pentru” avizul negativ, 6 “împotrivă şi o abţinere.

Despre ce a vorbit ministrul în faţa comisiilor parlamentare

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat, miercuri, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate că a operat aproape 40 de pacienţi de când a intrat în Guvern.

„Activitatea de ministru nu mă încurcă, am operat aproximativ 38 de pacienţi, este un volum mare pentru specialitatea pe care o practic. Şi pentru că suntem singurul centru de boli cardiovasculare din zonă. (…) Sunt operaţii care salvează viaţa”, a spus Costache, care a precizat că aceste intervenţii au fost efectuate în weekend.

Referindu-se la sistemul informatic al CNAS, ministrul a menţionat că a fost semnat un contract de modernizare a acestuia prin fonduri europene, urmând a fi crescută capacitatea de stocare, astfel încât să nu mai existe blocaje.

Victor Costache a comentat şi cazul intens mediatizat al medicului Mircea Beuran: „Demiterea din funcţia de şef de secţie a domnului profesor Beuran nu îmi aparţine. Probabil nu cunoaşteţi foarte bine modul în care funcţionează spitalele din sistemul public din România. (…) Domnul profesor Beuran a fost demis de managerul Spitalului Floreasca. Niciodată nu l-am acuzat pe profesorul Beuran, am spus că este o anchetă în curs şi că aşteptăm rezultatele anchetei.”