În prezența primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, care a ținut să mulțumească organizatorilor pentru investițiile care își lasă amprenta și asupra bugetului local, reprezentanții Niro Investment Group au anunțat intrarea pe piața din România a brandului hotelier de lux Swissôtel.

La finalizarea proiectului, setată pentru anul 2021, hotelul va cuprinde 225 de camere distribuite pe 18 etaje, restaurante, o piscină, facilități spa & fitness și o zonă dedicată pentru întâlniri de business şi organizarea de evenimente corporate. Noul obiectiv de pe bulevardul Expoziției va deveni cel mai înalt hotel din București, cu 85 metri înălțime și o suprafață totală de 30 000 mp.

„De douăzeci şi cinci de ani, compania noastră, în calitate de  investitor şi dezvoltator imobiliar, lansează proiecte de afaceri importante, adesea de tip pionierat. Suntem încântați să inaugurăm acest proiect major care va oferi oraşului noi facilități, locuri de muncă, un flux de turişti şi oameni de afaceri din afara orașului București. Este o periodă extraordinară în dezvoltarea Niro Investment Group și suntem onorați să fim parteneri cu un important brand de lux, aşa cum este Swissôtel,” a declarat Nicolae Dumitru, președintele Niro Investment Group.

Hotelul va fi operat de Accor, lider la nivel global în domeniul ospitalității augmentate, cu cele aproape 4800 de hoteluri, stațiuni și reședințe pe care le pune la dispoziția clienților. În România, Accor are o experiență de 25 de ani și operează, printre altele, Pullman Bucharest World Trade Center și Ibis Hotel.

„România este o piață foarte atractivă, cu o dezvoltare rapidă, cu potențial imens și randamente foarte bune. Există o cerere internă puternică pentru servicii de ospitalitate, din partea românilor înstăriți și, cu atât mai mult, din partea vizitatorilor internaționali,” a declarat Frank Reul, Head of Development al Accor pentru Europa de Est.

Constructorul proiectului este PORR Construct Company, o companie renumită, specializată în proiecte complexe de construcție și renovare, în vreme ce proiectarea este asigurată de compania Arhitect Service, una dintre cele mai importante firme de arhitecți locali.

Despre Swissôtel:

Unul dintre cele mai renumite branduri elvețiene, Swissôtel numără peste 30 de hoteluri la nivel mondial, fiind prezent în țări ca Germania, Olanda, Turcia, Arabia Saudită, SUA, China, Thailanda sau Japonia.

Despre Niro Investment Group:

Grupul românesc cu capital integral privat are peste 25 de ani de experiență în domeniul investițiilor, dezvoltării și managementului activelor. Grupul, care acționează ca dezvoltator de afaceri, investitor, antreprenor general și manager de infrastructură, are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafaţă de 500.000 de metri pătrați construiti, cu o valoare de peste 400.000.000 €. Printre proiectele dezvoltate și gestionate de NIRO Investment Group se numără cel mai mare hub comercial din Europa de Est, clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și hoteluri.