Consiliul Local Sector 4 este de acord cu ridicarea unui aeroport în București

Proiectul pentru construirea unui aeroport în sudul Capitalei a fost aprobat în Consiliul Local al Sectorului 4.

„Construirea unui aeroport internațional prin contribuția Sectorului 4 al Municipiului București, în colaborare cu Consiliul Județean Giurgiu, a intrat în linie dreaptă. Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat în ședința de marți asocierea între cele două entități administrative, în vederea finanțării și realizării în comun a acestui proiect de investiții.

Aeroportul ce urmează a fi construit în sudul Capitalei va fi unul internațional, mai mare decât cel mai nou construit în România, cel de la Brașov, întrucât ar urma să deservească un număr mai mare de județe, cu o populație mai mare.

De asemenea, va fi proiectat atât cu terminale pentru pasageri, cât și cu unele speciale pentru transportul de marfă, în condițiile în care, pe ambele direcții, Aeroportul Otopeni este suprasolicitat în acest moment”, a informat, miercuri, Primăria Sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 şi CJ Giurgiu vor construi un aeroport în zona de sud a Capitalei

În curând, va fi construit un aeroport în zona de sud a Capitalei. Proiectul va fi derulat de Primăria Sectorului 4 şi Consiliul Judeţean Giurgiu. Anunțul a fost făcut, miercuri, de primarul Sectorului 4 București, Daniel Băluță. Noul aeroport va fi unul internaţional.

Va fi mai mare decât cel din Braşov pentru că deserveşte un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mai mare. Noul aeroport trebuie să aibă atât terminale de pasageri, cât şi de cargo.

Rareş Hopincă, prefectul Capitalei, este de părere că un aeroport în sudul Capitalei este esenţial pentru dezvoltarea pe termen lung a oraşului.

„Astăzi am bătut în cuie, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, cel mai nou proiect de infrastructură pe care-l vom derula în sudul Capitalei, menit să echilibreze decalajul major de dezvoltare între nordul şi sudul oraşului.

Este vorba despre construcţia unui aeroport pe care comunitatea noastră, a celor din sectorul 4, împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu, îl vor realiza împreună, iar această asociere în cursul săptămânii viitoare va căpăta şi forma documentelor, iar în următoarea lună vom avea posibilitatea să semnam inclusiv realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate.

Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni”, a spus recent Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 București.

Rareş Hopincă
SURSA FOTO: Facebook, Rareş Hopincă
Daniel Băluţă
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin