Monitorul 273E3SB permite vizionarea în detaliu a oricărui tip de conținut, fie că este vorba de poze, proiecte, filme sau alt tip de conținut multimedia, înlocuind nevoia de a avea în față mai multe display-uri pentru a cuprinde întregul afișaj.
Ecranul LCD Full HD de ultimă generație dispune de o rezoluţie de 1.920×1080 pixeli ce permite obţinerea unor imagini extraordinare din orice semnal HD.
Ecranul widescreen are o rație de 16:9, standard universal pentru televizoarele HD și televiziunea digitală europeană. Rația de 16:9 oferă monitorului 273E3SB  performanțe deosebite pentru gaming sau vizionarea de filme, fără bare în părțile de sus și de jos ale ecranului.
Philips 273E3SB dispune de comenzile SmartImage Light și Smart Control Light, care oferă o experiență vizuală mai realistă ca niciodată, și de funcție Touch control, ce elimină nevoia unor butoane de reglare inestetice.
Comanda SmartImage Lite, tehnologie exclusivă a Philips, analizează conținutul afișat pe ecran și, pe baza scenariului selectat, mărește în mod dinamic contrastul, saturația culorii și sharpness-ul imaginii pentru performanță maximă, toate acestea, la atingerea unui singur buton. SmartControl Lite este un software 3D icon-based GUI pentru control al monitorului, de ultimă generație. Prin intermediul acestuia, utilizatorii pot realiza, cu ajutorul mouse-ului, cele mai fine reglaje ale majorității parametrilor monitorului, cum ar fi culoarea, luminozitatea, calibrarea ecranului, gestionarea identității etc.
Monitorul 273E3SB beneficiază și de tehnologia Touch control. Aceasta înlocuieștele butoanele proeminente de care dispune majoritatea monitoarelor obișnuite cu un set de pictograme sensibile la atingere, prin care utilizatorii pot regla monitorul după bunul plac. Răspunzând la cea mai ușoară atingere, tehnologia Când sunt activate, pictogramele SmartTouch se aprind pentru a arăta faptul că au fost selectate. Touch control este una dintre dotările care fac monitorul 273E3SB un dispozitiv de ultimă generație.