Au fost impuse noi restricții după intrarea în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis închiderea la interior a restaurantelor din municipiu, după ce Constanța a intrat în scenariul roșu, conform info-sud-est.ro

Este demn de menționat că incidența cazurilor de COVID-19 pentru municipiul Constanța a ajuns miercuri, 10 martie, la 3,20 cazuri la mia de locuitori, în timp ce pe județ s-a înregistrat o rata de infectare de 2,08 la mie.

Următoarele activități au devenit interzise

De asemenea, restaurantele și cafenelele vor continua să funcționeze în sistem delivery și pe terase, în spații deschise. Potrivit sursei menționate, devine interzisă și funcționarea sălilor de spectacole, teatrelor și alte instituții de acest gen, cât și sălile de jocuri de noroc, exceptând cele care vând bilete loto și de pariuri sportive.

Prefectul Silviu Coșa a subliniat că măsurile respective vor intra în vigoare în această seară și vor fi menținute timp de 14 zile.

Bilanţ COVID-19, 10 martie

Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 840.116 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 770.854 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.564 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 933 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 21.156 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 09.03.2021 (10:00) – 10.03.2021 (10:00) au fost raportate 100 de decese (52 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și București.

Sursă foto: Dreamstime