Vești proaste pentru românii care locuiesc în Iași. Municipiul de reședință a trecut în scenariul roșu, cu rata de incidenţă 3,12 la mia de locuitori. Potrivit legii, o localitate care intră în scenariul roșu va impune și o serie de restricții.

Printre acestea se numără închiderea în interior a sălilor de spectacole, a teatrului, a cinematografelor, a sălilor de jocuri de noroc, a restaurantelor, dar și a cafenelelor.

În ceea ce privește activitatea școlilor, acestea vor continua în scenariul galben, însă anii terminali vor fi în sistem hibrid. De cealaltă parte, hotelurile și pensiunile vor continua să funcționeze, iar numărul de oaspeți nu este afectat de noile măsuri.

Decizia va fi luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care urmează să se întâlnească vineri pentru a stabili dacă Iașiul va intra sau nu în scenariul roșu.

Brașovul ar putea intra și el în carantină

De menționat este faptul că, joi, doctorul Andrea Neculau, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov a anunțat că Brașovul ar putea intra și el în carantină.

Aceasta declara că au fost așteptate datele din ultimele zile, iar situația devine din ce în ce mai gravă.

„Am așteptat să vedem datele de peste weekend, când testăm mai puțin, dar vedem că incidența crește în continuare. Brașovul va intra în carantină, nu stăm la discuții. Este o chestiune de zile până când se va lua această decizie, la fel ca în cazul comunei Sânpetru”, a spus medicul.

În ceea ce privește situația de la ATI, potrivit medicului, există 35 de paturi de terapie intensivă și doar 20 de paturi de terapie intermediară.

”În acest moment Brașovul are 35 de paturi de terapie intensivă și 20 de paturi pe terapie intermediară”, amai declarat Adrea Neculau, pentru bizbrasov.ro.

Ea a mai menționat că deși anul trecut s-a amenajat o nouă secție ATI în Pavilionul Tractoru, nu există personal, așa că unitatea zace nefolosită, în plin scandal al paturilor ATI. În acest context, carantinarea orașului nu mai poate fi evitată pentru foarte mult timp.