Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, luni, o întrevedere cu reprezentanţii structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă şi retragere, principala temă a discuţiilor fiind situaţia pensiilor militare, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

„Este foarte important să analizăm şi să venim cu propuneri privind soluţiile legislative prin care să fie eliminate inechităţile în cadrul pensiilor militare de stat, aşa cum a precizat şi prim-ministrul României, Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii de lucru de săptămâna trecută de la MApN”, a declarat Ciucă.

Potrivit acestuia, demersul „nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor”. Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4,6 % începând cu 1 ianuarie 2020, aşa cum sunt prevederile legale, sumele aferente fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul viitor, precizează sursa citată.

„Reprezentanţii structurilor asociative au reiterat propunerile făcute anterior care să vină în sprijinul rezolvării acestei probleme”, se mai arată în comunicatul MApN.

Discuţiile vor continua marţi în cadrul grupului de lucru constituit din specialiştii MApN şi cei ai structurilor mediului asociativ şi al cărui obiectiv este elaborarea unui proiect de ordonanţă de urgenţă care să elimine inechităţile în procesul de calcul al pensiilor militare de stat.