Grupul american Uber Technologies Inc a anunţat luni că serviciul de livrări Uber Eats îşi va înceta operaţiunile în  mai multe ţări de pe glob, printre care şi România. Mai exact, măsura vizează Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina începând cu data de 4 iunie, informează Reuters.

În schimb, operaţiunile care vizează serviciile de transport oferite de Uber în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina nu sunt afectate de această decizie.

De asemenea, Uber a informat că va transfera operaţiunile Uber Eats din Emiratele Arabe Unite către firma Careem.

Economiile vor fi reinvestite pe pieţele unde Uber se aştepta la un randament mai bun al investiţiilor

Grupul a precizat că operaţiunile care vor fi încetate sau transferate au reprezentat 1% din comenzile brute şi 4% din pierderile înregistrate de Uber Eats în primul trimestru al acestui an. Sumele generate vor fi reinvestite pe pieţele prioritare unde compania se aştepta la un randament mai bun al investiţiilor.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană, scrie Agerpres.