Fabrica va produce planşe de bord, panouri pentru portiere, capitonaje de plafon şi diverse garnisaje pentru a sprijini producţia uzinei Ford de la Craiova. Conform companiei, acesta este primul furnizor auto ce va deschide o fabrică greenfield în România, destinată colaborării cu uzina Ford.
IAC intenţionează ca, în momentul în care va fi deplin funcţională, fabrica de la Balş să dispună de un număr de 400 de angajaţi. Guvernul român a sprijinit investiţia IAC în România prin aprobarea unui ajutor de stat în valoare de 17 milioane euro . Ajutorul de stat va fi acordat în mai multe tranşe.

IAC Group este lider de marcă la nivel mondial în rândul furnizorilor de componente şi sisteme auto, inclusiv de garnisaje interne şi externe. Prezenţa la nivel global a companiei include 73 fabrici situate în 15 ţări.
Firma are aproximativ 19.000 de angajaţi la nivel mondial și are sediul central la Luxemburg. Investiția din România va dispune de o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi şi va include echipamente de formare prin injecţie cu capacităţi între 500 şi 3.200 de tone şi noi tehnologii de formare prin suspensie si cu spumă.

„Sunt încântat să anunţ această investiţie-cheie a IAC în România. Această extindere strategică permite IAC să sprijine unul dintre clienţii noştri importanţi, Ford Motor Company, în procesul de extindere globală. De asemenea, investiţia noastră de la Balş poziţionează strategic grupul IAC, astfel încât să poată veni şi în sprijinul altor clienţi din sectorul auto din regiune”, a declarat Jens Höhnel, preşedinte şi director executiv pentru Europa.