Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României și fost președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, nu mai suportă puşcăria. A depus o altă cerere pentru a fi eliberat.

Bogdan Olteanu vrea să fie eliberat

Bogdan Olteanu a formulat un recurs în casație la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cererea de recurs în casație a fost înaintată în 27 aprilie, iar primul termen a fost fixat pentru marți, 25 mai, dar s-a dat deja o amânare.

Lui Bogdan Olteanu i-a fost deja redusă pedeapsa

Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență în octombrie anul trecut. Curtea de Apel București i-a redus, practic, cu 2 ani pedeapsa stabilită inițial de Tribunalul București, care era de 7 ani de detenție.

Olteanu a fost condamnat în dosarul în care a fost acuzat de DNA că a instrumentat numirea ilegală a lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Rezervației Delta Dunării. DNA l-a acuzat de trafic de influenţă și a cerut o pedeapsă de 10 ani închisoare pentru că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

La ultimul termen al procesului, reprezentantul DNA declara că la dosar existau numeroase probe care dovedeau vinovăţia lui Bogdan Olteanu, printre care declaraţiile date de Sorin Ovidiu Vîntu, ale unor oameni de afaceri şi ale fostului guvernator al Deltei Dunării Liviu Mihaiu, dar şi înscrisuri bancare şi interceptări telefonice şi ambientale.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, a argumentat DNA.