Sorin Ovidiu Vîntu nu scapă de dosarul în care e acuzat că i-a dat șpagă fostului viceguvernator al Băncii Naționale, Bogdan Olteanu, potrivit unor surse. DNA vrea să meargă mai departe cu trimiterea în judecată a afaceristului, deși probe esențiale din dosar au fost anulate de instanță. Dovezile care au picat sunt înregistrări obținute de SRI în baza mandatelor de siguranță națională (MSN). CCR a stabilit că acestea nu pot fi folosite ca probe în dosarele penale. După anularea lor, judecătorii Curții de Apel București au cerut DNA să decidă dacă vrea înapoi dosarul pentru reluarea anchetei sau menține dispoziția de trimitere în judecată.

Sursele Main News spun că anchetatorii DNA au decis să ceară în continuare judecarea lui Vîntu. Un termen în cameră preliminară, la Curtea de Apel București, este programat chiar joi, la prânz.

Acuzațiile DNA

În Ajunul Crăciunului, Bogdan Olteanu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat de DNA că a instrumentat numirea ilegală a lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Rezervației Delta Dunării. Olteanu poate face apel. DNA l-a acuzat de trafic de influenţă, respectiv 10 ani închisoare, într-un dosar în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

La ultimul termen al procesului reprezentantul DNA a declarat că la dosar există numeroase probe care dovedesc vinovăţia lui Bogdan Olteanu, printre care declaraţiile date de Sorin Ovidiu Vîntu, ale unor oameni de afaceri şi ale fostului guvernator al Deltei Dunării Liviu Mihaiu, dar şi înscrisuri bancare şi interceptări telefonice şi ambientale.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.