Antreprenorul a cumpărat pachetul de acţiuni de la Shari Arison pentru suma de circa 260 mil. euro şi a câştigat controlul asupra 46,9% din capitalul Shikun & Binui, potrivit publicaţiei israeliene Globes.

Saidoff a încercat de mai bine de doi ani să îşi stabilească afacerile în Israel. Fost ofiţer în armata israeliană, Naty Saidoff locuieşte în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, unde şi-a extins mare parte din investiţiile sale imobiliare.

El a încercat, fără succes, să preia controlul asupra Jerusalem Economic Corporation, Africa-Israel Investments (proprietarul indirect al mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti) şi Eurocom, toate aflate în dificultate financiară.

Shikun & Binui este prezent de mai mulţi pe piaţa imobiliară românească. Momentan, lucrează la două proiecte rezidenţiale: City Point şi New Point, ambele situate în partea de nord a Capitalei.

Compania a fost una dintre victimele bulei imobiliare din România. În decembrie 2007, a plătit 50 mil. euro pentru un teren de 12,5 hectare, pe care se construieşte City Point. Lotul a fost cumpărat de la IndustrialExport, firma milionarului Dragoş Bîlteanu.