Centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, cea mai importantă proprietate a companiei, a generat un venit operațional net de peste 8 milioane de euro în primul trimestru, rezultate mai mari cu 9,6% faţă de cele înregistrate în trimestrul întâi din 2015.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni au crescut cu 14% în aceeaşi perioadă, înregistrând peste 55 de milioane de euro.  

Venitul operaţional net al AFI Palace Ploieşti a crescut cu 4,6% în primul trimestru, comparativ cu primele trei luni din 2015, iar vânzările retailerilor s-au majorat cu 23% în aceeaşi perioadă. Gradul de ocupare a centrului comercial din Ploieşti a ajuns la peste 99%.

Rezultatele financiare ale clădirilor de birouri AFI Park 1, AFI Park 2 și AFI Park 3, care flanchează mallul din Cotroceni, au înregistrat o creştere de 33% a venitului operaţional net în primul trimestru, în contextul în care sunt complet ocupate. Ultimele două clădiri de birouri din parcul de afaceri, AFI Park 4&5, au ajuns la o rată de ocupare de 70%.

„Proiecte precum cel cu destinaţie mixtă AFI Palace Braşov, care va include un centru comercial de 45.000 mp închiriabili şi spaţii de birouri de 25.000 mp închiriabili, proiectul de birouri AFI Tech Park din Bucureşti de 50.000 mp închiriabili şi AFI City din Bucureşti Noi sunt în derulare”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Interes de achiziţie

În primul trimestru al acestui an au apărut informaţii potrivit cărora dezvoltatorul imobiliar Melisron, controlat de Liora Ofer – descendenta celei mai bogate familii israeliene cu rădăcini româneşti, este interesat să cumpere compania AFI Europe de la miliardarul Lev Leviev.

Publicaţia israeliană Globes arăta că Melisron este dispusă să plătească circa 415 mil. euro pentru AFI Europe, în timp ce Africa-Israel cere peste 460 mil. euro. Africa-Israel Properties, compania-mamă a AFI Europe, este listată la bursa din Tel Aviv şi are o capitalizare bursieră de circa 350 mil. euro.

O parte din şefii Melisron au vizitat recent România pentru a analiza proprietăţile locale ale AFI Europe.