„După telenovela cu banii împrumutaţi şi cu apartamentele Rovanei Plumb, riscăm să distrugem totul. Vreau să mai explic o dată, poate înţelege şi Viorica Dăncilă: România a primit un portofoliu foarte important în Comisia Europeană, cel al Transporturilor.

L-a primit România, nu Guvernul PSD, nu doamna Dăncilă pe persoană fizică. Repartizarea acestui portofoliu nu a fost o întâmplare şi nici un cadou pentru un guvern care s-a situat mereu pe poziţii antieuropene.

Un rol important l-a avut votul românilor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, când au trimis la Bruxelles mulţi oameni competenţi, oameni care cred în valorile Uniunii Europene. Şi, dacă tot a spus Viorica Dăncilă că am relaţii şi influenţă ca lider al unui grup politic important din Parlamentul European, atrag atenţia în modul cel mai serios că noi, românii, putem păstra portofoliul Transporturilor din Comisia Europeană numai dacă vom face o nominalizare rezonabilă.

Dacă vom propune un om competent, dedicat valorilor europene şi integru. Condiţii pe care i le-am spus încă de la început Vioricăi Dăncilă şi de care nu a ţinut cont. În cazul în care Dăncilă şi PSD vor continua să se joace de-a nominalizarea, în cazul în care vor crede şi pe viitor că postul de comisar european poate fi tranzacţionat ca la tarabă în interiorul PSD, România riscă să piardă portofoliul Transporturi”, a scris Cioloş, pe Facebook.