"Odată ajunsă în Marea Neagră, nava va realiza o vizită în port şi o vizită de rutină, manevre care fuseseră planificate anterior împreună cu aliaţii şi partenerii din regiune", se menţionează în comunicatul Marinei americane.

Şi agenţia EFE transmite că un distrugător al armatei americane va sosi în portul Constanţa pentru a participa la manevre planificate anterior cu Bulgaria şi România. "În perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla în portul Constanţa pentru o vizită de rutină şi manevre comune cu România şi Bulgaria", a confirmat joi, pentru EFE, Ambasada SUA la Bucureşti. Potrivit sursei citate, distrugătorul are la bord 300 de marinari şi face parte din grupul de nave care escortează portavionul USS George H.W. Bush, ancorat în portul grecesc Pireu, în Marea Egee.

EFE notează că prezenţa acestei nave americane la Constanţa coincide cu agravarea tensiunilor din peninsula Crimeea, unde staţionează Flota rusă a Mării Negre, alcătuită din circa 50 de nave de război (crucişătoare, fregate, submarine şi dragoare de mine) şi din circa o sută de avioane.AGERPRES