Un cutremur puternic a lovit Tokyo şi zonele înconjurătoare! Autoritățile sunt în alertă. Sunt așteptate posibile replici

Cutremurul respectiv a fost înregistrat la ora 22:41 p.m. (13:41 GMT) și a avut un nivel de „5 plus”, pe scala seismică a Japoniei. În acest context, Agenția de Meteorologie din Japonia (JMA) spune că intensitatea respectivă ar putea provoca daune clădirilor și pene de curent, potrivit reuters.com

De asemenea, JMA spune că seismul a avut epicentrul în nord-vestul prefecturii Chiba, la est de capitala Tokyo. Un videoclip cu seismul poate fi vizualizat la finalul articolului.

Circulaţia pe mai multe linii de tren a fost întreruptă

Conform sursei menționate, circulaţia pe mai multe linii de tren de mare viteză a fost întreruptă din cauza cutremurului, a precizat postul de televiziune nipon NHK, care subliniază că nu există pericol de tsunami.

Totodată, nu au fost consemnate imediat persoane rănite sau daune, însă locuitorii au fost avertizaţi asupra riscului de producere a unor posibile replici. Trebuie menționat că Japonia se afla la convergenţa a patru plăci tectonice, fiind astfel predispusă la activitate seismică.

Cutremur major joi dimineață

Anterior, un cutremur puternic s-a produs în Pakistan. Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 200 au fost rănite, au declarat oficiali locali.

„Primim informaţii că 20 de persoane au fost murit în urma cutremurului. Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare”⁣, a declarat pentru AFP ministrul de Interne al provinciei Baluchistan, Zia ullah Langau, adăugând că „peste 200 de persoane au fost rănite⁣. Multe persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii clădirilor, a spus acesta. Printre morţi se află o femeie şi şase copii.

Cutremurul, cu magnitudinea 5,7 s-a produs la o adâncime de 20 km, vineri la 22:01 GMT (joi, ora locală 03:01), potrivit Institutului seismologic american.