Marţi, preşedintele american Donald Trump a declarat că va răspunde cu "foc şi furie" dacă Phenianul continuă să profereze ameninţări, iar nord-coreenii au replicat că au în vedere un atac cu rachetă asupra teritoriului american Guam.

Premierul australian a subliniat în faţa presei la Canberra că singurul mod de a trata cu Coreea de Nord este de a aplica "presiune economică maximă" şi a salutat noile sancţiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU.
Australia va pune în aplicare sancţiunile, dar este crucial ca Phenianul să revină la o atitudine raţională, a menţionat Turnbull.

"Un conflict ar fi devastator. Ar avea consecinţe catastrofale. Înţelegem cu toţii acest lucru", a adăugat şeful guvernului australian.

La rândul său, şefa diplomaţiei australiene, Julie Bishop, a apreciat că, deşi ţara sa nu ar reprezenta o ţintă prioritară, este evident că situaţia "poate degenera într-un conflict mai grav". Ea a făcut apel la toate părţile să renunţe la escaladarea crizei, dar a refuzat să comenteze în legătură cu expresia 'foc şi furie' folosită de Donald Trump. (Sursa: Agerpres)