Un cercetător chinez a murit în condiții suspecte. Acesta a depus brevetul pentru vaccinul COVID înainte de pandemie

Yusen Zhou, care a lucrat pentru Armata Populară de Eliberare, a depus documentele în numele partidului politic chinez la data de 24 februarie anul trecut, potrivit rapoartelor.

Primul caz de coronavirus a fost raportat la Wuhan luna decembrie a anului 2019, dar Organizația Mondială a Sănătății nu a declarat o pandemie decât pe 11 martie 2020, notează The Sun.

Asta înseamnă că brevetul pentru vaccin a fost depus la scurt timp după ce China a recunoscut pentru prima dată că a existat transmiterea de la om la om a virusului. Totodată, brevetul a fost depus cu două săptămâni înainte de declararea oficială a unei pandemii.

Profesorul Nikolai Petrovsky, de la Universitatea Flinders, este de părere că așa ceva nu s-a mai văzut până acum și se întreabă de cât timp se știa de pandemie dacă deja exista un brevet pentru COVID.

Cu cine a lucrat omul de știință

Publicația The Australian notează că Yusen Zhou „a lucrat îndeaproape” cu oamenii de știință de la Institutul de Virologie din Wuhan, inclusiv cu Shi Zhengli, supranumită „femeia liliac” pentru munca ei asupra coronavirusului în lilieci.

Potrivit sursei anterior citate, omul de știință a murit în mod misterios la mai puțin de câteva luni după ce a depus brevetul pentru vaccin. Potrivit The New York Post, moartea lui Zhou în luna mai a anului trecut a fost notată într-un singur raport din China, în ciuda faptului că a fost unul dintre oamenii de știință de top din țară.

Președintele Joe Biden cercetează și moarte misterioasă a omului de știință chinez în încercarea de a afla originea pandemiei. Luna trecută, Biden a declarat că eforturile vor fi dublate pentru a descoperi originile focarului COVID.

Sursă foto: Dreamstime