Probleme pentru nou înfiinţatul grup auto Stellantis, rezultatul fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american FiatChrysler.

Unul dintre cele mai celebre modele ale producătorului auto american Jeep ar putea fie nevoit să-şi schimbe numele. Este vorba despre Jeep Cherokee, o maşină produsă de aproape 50 de ani.

Nu vom mai tolera utilizarea numelui Cherokee de către companie

Totul vine în urma unui mesaj transmis de şeful tribului amerindian cu acelaşi nume. Acesta a apreciat că a venit timpul ca firmele şi echipele sportive din SUA să înceteze să mai utilizeze numele lor, transmite AFP.

Chuck Hoskin Jr, şeful tribului Cherokee, “a spus producătorului auto că nu va mai tolera utilizarea numelui Cherokee de către companie”, a confirmat luni un purtător de cuvânt al acestui trib. Acest lucru a fost comunicat firmei mamă a producătorului Jeep, grupul Stellantis.

“Sunt sigur că au fost bine intenţionaţi, dar nu suntem onoraţi”

“Cred că a venit timpul în această ţară, atât pentru companii cât şi pentru echipe sportive, să renunţe la utilizarea numelor, imaginilor şi mascotelor amerindiene pentru produsele, tricourile şi echipele lor”, a apreciat şeful tribului Cherokee într-o declaraţie transmisă la mijlocul lunii trecute revistei americane Car and Driver.

“Sunt sigur că au fost bine intenţionaţi, dar nu suntem onoraţi să avem numele nostru înscris pe portiera unei maşini”, a adăugat Chuck Hoskin Jr.

Decizii similare au fost deja adoptate, în urma presiunilor, de unele echipe sportive din SUA

Constructorul auto american Jeep a lansat automobilul de teren Cherokee în 1974 şi între timp au fost introduse mai multe modele cu acelaşi nume.

În urma presiunilor, echipa de fotbal american din statul Washington, precum şi echipa de baseball din statul Cleveland au renunţat şi ele recent să mai utilizeze numele unor triburi amerindiene, Redskins, respectiv Indians.