Antrenor personal virtual

În domeniul fitness și wellness se conturează un nou concept, adaptat la dinamica și stilul de viață a oamenilor, schimbate mai ales în contextul pandemiei: antrenamente utilizând tehnologia online.

Dacă în mod normal tehnologia nu te ajută să fii mai sănătos, pentru că apare tendința de a deveni mai sedentar, echipa Sense4Fit a identificat soliții prin care să utilizeze tehnologia ca unealtă care să te ajute să ieși din zona de confort și să fii sănătos, să obții rezultate mai bune.

”Aplicația de fitness este o soluție profesionistă și accesibilă pentru a avea un stil de viață activ și sănătos, mai ales când programul utilizatorului permite cu greu prezența la sală. Antrenamentele pot fi accesate la orice oră și sunt structurate pe nevoile individuale, inclusiv din perspectiva timpului disponibil. Noi am implementat în platforma Sense4Fit și antrenamente de 15 minute – 15 minute în care să transpiri, alte 15 minute să faci duș, în 30 de minute ești gata să îți reiei treaba. Avem și antrenamente de 30 de minute și de 45 de minute, adaptate cursanților noștri”, a precizat Antonio Enache, antreprenorul care dezvoltată ecosistemul Sense4Fit.

 

Un beneficiu al platformei Sense4Fit sunt antrenamentele care sunt filmate, care oferă posibilitatea de antrenamente ”live” din confortul casei, având parte de dinamica specifică din sala de fitness, de emulația necesară motivării de a duce un exercițiu până la capăt.

Ceea ce își propune această platformă cu totul revoluționar în domeniu, sunt antrenamentele în metaverse. Un fel de antrenor personal virtual. Pentru că, cu ajutorul unor ochelarii VR, cursantul aflat pe bicicleta de cycling își va vedea antrenorul ”în carne și oase” într-o anumită planșă selectată.

 

De la o sală de fitness la blockchain, criptomonede și NFT-uri

”La lansare noi am avut un scop foarte clar, să standardizăm mult mai bine afacerea noastră, să francizăm gym-ul și să putem oferi acest ecosistem cu mult mai ușor antreprenorilor și antrenorilor care doresc să aibă o carieră în domeniul fitness și wellness. Între timp, am schimbat ușor conceptul și ne-am dat seama cum tot ce înseamnă zona de AI, blockchain, NFT, și tot ce înseamnă ”data”, poate ajuta și sprijini business-ul nostru pentru a fi mai de succes. De fapt, toate aceste tehnologii care au evoluat foarte mult în ultimii 3 ani de zile, ajută consumatorul obișnuit să-și obțină mai rapid rezultatele”, dezvăluie Antonio Enache, CEO Sense4Fit.

Sense4Fit are o echipă formată din 12 programatori, coordonați de un tânăr român talentat, Cristian Gherghina, care locuiește în SUA și lucrează pentru Microsoft.

”Partea de blockchain este destul de nouă, de-abia de-acum ia amploare cu adevărat. Blockchain-ul este o metodă mult mai rapidă de a strânge finanțare în ziua de azi. În plus, blockchain-ul ușurează foarte mult sistemul de payments, sistemul de a-i plăti pe antrenori, de a-ți cumpăra diverse lucruri în aplicație, de a câștiga, de a-ți track-ui progresul și a câștiga monede pe baza progresului personal. Ai practic și o motivație”, ne-a explicat Cristian Gherghina.

Acesta consideră că în viitor criptomonedele vor fi mult mai mult folosite și la achiziții care astăzi se fac numerar sau cu carduri bancare, având în vedere că există în lume magazine și restaurante care acceptă plata cu cardul de criptomonede, conversia fiind făcută în momentul plății.

Sense4Fit este practic un promotor al utilizării blockchain într-un business, pe piața de fitness și wellness.

”Vom avea și un token Sense4Fit, implementat pentru toate produsele. Atunci sistemul de payments se va lega foarte ușor, folosind tehnologia Elrond. Omenii vor putea avea pe cardul de la Elrond și tokenul nostru și vor putea plăti la sală și online cu tokenul nostru”, a precizat Antonio Enache, CEO Sense4Fit.

Dezvoltarea Sense4Fit are în vedere și potențialii investitori în fitness. Pentru aceștia, platforma va include și NFT-uri. Astfel, persoanele interesate vor putea achiziționa NFT-uri Sense4Fit, pentru o anumită sală de fitness, cumpărând astfel părți sociale din sala respectivă.

”Deții astfel o parte din business-ul respectiv, ceea e te va remunera pe tine lună de lună, raportat la profitul gym-ului respectiv, în token. Prin acest token tu poți să măsori adopția start-up-ului tău”, a subliniat Antonio Enache, care este convins că acest model de business reprezintă viitorul în business-ul de fitness și nu numai.